Zijlstra, Heerenveen

Ons assortiment hebben wij  uitgebreid met een aantal zeer bijzondere vleeswaren. Allemaal afkomstig uit Italië of Spanje uit de streek waar het product oorspronkelijk ontstaan is, authentiek qua receptuur  en uiteraard super lekker! Wij informeren u graag over deze unieke vleeswaren.

Parmaham

Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans: is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parmaham is een beschermde naam, hetgeen betekent dat alleen die ham Parmaham mag heten. Parmaham is super lekker:

  • Flinterdun gesneden als tapas bij een goed glas wijn
  • Als mantel om een soepstengel
  • Bij verse meloen
  • Op de pizza
  • Op geroosterd brood
  • De ham is minimaal 12 maanden in de bergwinden gedroogd

U herkent de echte Parmaham aan de kroon op de ham.

Serranoham

Serranoham is afkomstig uit de bergen van Gerona, na de traditionele droging ontstaat een heerlijk zachte ham met een bijzonder laag vocht en vetgehalte. Niet alleen is de Serranoham erg lekker, maar ook gezond doordat hij rijk is aan ijzers en eiwitten, heel mager en met weinig zout bereid. Serranoham is super lekker:

  • Flinterdun gesneden als tapas bij een goed glas wijn
  • Als mantel om een soepstengel
  • Bij verse meloen
  • Op de pizza
  • Op geroosterd brood
  • In de salade

U herkent de echte Serranoham aan haar zoete smaak en zachte beet.

De Arrosto (geroosterd) Proscuito

Deze Proscuito is een geroosterde parmaham van ongekende klasse. Een puur natuur ham die u niet 'zomaar' op brood moet eten, maar waar u puur van moet genieten! Arrosto Proscuito is enorm lekker:

  • Als rolletje met naturel roomkaas als tapas 
  • In stukjes bij een lekker  glas wijn
  • Op een Italiaanse bol met rucola en vleugje dressing
  • Op een Italiaanse pizza

U herkent de echte Arrosto Proscuito aan de heerlijke kruiding  en de zachte, vlezige beet.

Salami Milanese

Onze Salami MIlanese is toch wel de beste in zijn soort. Krachtig van smaak, super zacht in de beet, en ruim 4 maanden gerijpt. De Salami Milanese smaakt perfect:

  • Dun gesneden als tapas
  • Bij een pastaschotel
  • Op de pizza
  • Trapsgewijs gelegd op een Italiaanse bol

U herkent de echte Salami Milanese aan de krachtige smaakbeleving en haar karakteristieke Milanese specerijen.

De Sopressa

Deze medium grove salami soort staat vooral bekend om zijn heerijke milde smaak en zijn zachte, bijna smeltende beet. Een vleugje knoflook maakt de beleving compleet. De Sopressa Veneta komt uitstekend tot zijn recht:

  • In plakjes bij de borrel
  • Dungesneden op brood
  • In blokjes op een pizza
  • Door de salade

U herkent een goede Sopressa aan de ambachtelijke vorm (handgeknoopt)  en milde zacht smaak.

Mortadella

Onze Mortadella is authentiek, gekruid met onder andere witte peper, zout, koriander en wijn. Bovendien is de Mortadella helemaal vrij van conserveringsmiddelen, kleur en smaakstoffen, dus puur natuur! Mortadella smaakt perfect:

  • In plakjes op de pizza
  • Als blokje als tapas
  • In reepjes door de tortellini
  • Door de salade

Een originele Mortadella kenmerkt zich door de geurige smaak en de fijne beet met een vleugje knoflook.

Pancetta Magra

Pancetta is de Italiaanse versie van ontbijtspek. Pancetta wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om andere producten heen gewikkeld. Heerlijk bij:

  • Verse sperzieboontjes
  • Als voorgerecht met een beetje dressing
  • Als hapje om partjes gekookt ei
  • Op de pizza
  • Als ingrediënt in de pannenkoek

De originele Pancetta herkent u aan de magere uitstraling, hartige en zelfs iets zoete smaak en de kruidige nasmaak.

Zijlstra, Heerenveen

Pleinweg 14 - 16
8442CS Heerenveen
0513627444
maandag 12:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten

Zijlstra, Sneek

Scharnestraat 6
8601 BB Sneek
0515 414 154
maandag 12:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten